Μάθημα Ορθοφωνίας

VOICE FOR VIDEO skillset (NEO!)

Ανάπτυξη δεξιοτήτων ομιλίας για βίντεο ΥouTube, podcast

Δύο πράγματα λατρεύω κυρίως να κάνω, να διδάσκω φωνητική και να φτιάχνω βίντεο, με ξέρετε, δεν είναι νέο αυτό! Το νέο είναι ότι αυτά τα 2 τα έβαλα με μπόλικο ενθουσιασμό και αγάπη μέσα σε ένα καινούριο εκπαιδευτικό προϊόν μέσα στο σχολειό της Φωνής!

Στην εποχή της άνθισης του βίντεο, του YouΤube και των podcast, η καλή ορθοφωνία αρχίζει να παίρνει θέση πρώτης γραμμής ως αναγκαίο προσόν ενός καλού ομιλητή. Ειδικά για όσους παίρνουν σοβαρά την δημόσια εικόνα και ομιλία τους στο σύγχρονο κόσμο και επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από το internet, με έναν νέο, πιο φρέσκο τρόπο, η ορθοφωνία αποτελεί ένα από τα βασικότερα προς ανάπτυξη skills. Γι'αυτό το λόγο γεννήθηκε το VOICE FOR VIDEO skillset! Ελληνιστί : ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ (πακέτο δεξιοτήτων)

Η σωστή ορθοφωνία και άρθρωση κάνει την φωνή να ακούγεται ομορφότερη και πιο καθαρή, και επομένως πειστικότερη και πιο επικοινωνιακή. Μια εύηχη πλούσια φωνή με σωστή άρθρωση, σωστή τονική τοποθέτηση και βάθος δημιουργεί την θετικότερη πρώτη εντύπωση στον ακροατή και εξάπτει το ενδιαφέρον του να ακούσει όλα όσα έχουμε να πούμε.

Η προσωπική εμπειρία παρουσίασης του δικού μου αντικειμένου στο διαδίκτυο και ειδικά στο YouTube, μου έδειξε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία ισχύουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για το δικό σου αντικείμενο και για όλα τα αντικείμενα. Για να είσαι πετυχημένος ομιλητής σήμερα χρειάζεται να διαθέτεις 5 βασικά skills:

  • Να μπορείς να μιλάς μόνο γι'αυτά που αγαπάς και γνωρίζεις καλά. Μην απλώνεσαι σε περιοχές που δεν γνωρίζεις ή δεν αγαπάς αρκετά. Φαίνεται. Και δεν κάνει καλή εντύπωση στο ακροατήριο σου είτε το αντιλαμβάνεται συνειδητά και άμεσα είτε υποσυνείδητα και σε δεύτερο χρ΄όνο.
  • Να τα λες με την καλύτερή σου φωνή δηλαδή με προσεγμένη ορθοφωνία, με ακρίβεια στην άρθρωση, με καθαρότητα λόγου, με ορθοφωνική μελωδία, με σωστούς τονισμούς και σωστές παύσεις.
  • Να τα λες με την πιο θετική σου ενέργεια. Πραγματικά δική σου και όχι επίπλαστη, αλλά βάλε τα δυνατά σου γιατί θέλουμε το περισσότερο που έχεις! Tο υποτονικό ή το μέτριό σου δεν είναι αρκετά σε αυτήν την περίπτωση.
  • Πρέπει ως ομιλητής να είσαι μέσα στο πνεύμα της εποχής χωρίς να χάνεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτό. (εδώ υπάρχουν μερικά μυστικά επιτυχίας που αξίζουν την προσοχή σου..)
  • Να αναπτύξεις την ικανότητα του σωστού συνδυασμού της σωστής δοσολογίας των τεσσάρων παραπάνω. 
Με έμφαση και επίκεντρο τη δική σου φωνή και τα χαρακτηριστικά της φτιάχνουμε το ιδανικό για σένα πρόγραμμα ορθοφωνίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων ομιλίας.

Αν διάβασες ώς εδώ, θέλω να κρατήσεις αυτό είτε σε γνωρίσω είτε όχι.

Μία σωστή, ζεστή, επικοινωνιακή, γεμάτη αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια φωνή μπορεί να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό της ώστε να πληροφορήσει, να μορφώσει, να εκπαιδεύσει, να ψυχαγωγήσει, να οργανώσει τη σκέψη, να ανοίξει τις καρδιές και να εμπνεύσει αυτό το ακροατήριο με την αυθεντικότητά της και την μοναδικότητα της ομορφιάς της.

Μία τέτοια φωνή δεν χρειάζεται να μελετάει τον ανταγωνισμό, διότι συνδέεται άμεσα με το δημιουργικό πεδίο που είναι το πεδίο της αφθονίας και της διαρκούς ανάπτυξης!

Στην πραγματικότητα μέσα σε αυτό το πρόγραμμα μαθημάτων ορθοφωνίας και δεξιοτήτων ομιλίας για βίντεο, μοιράζομαι όλη μου την τρέλα και την αγάπη για το αντικείμενο της μεταδοτικής διδασκαλίας μέσα από βίντεο στο YouTube, με έναν οργανωμένο τρόπο ώστε να πετύχεις τους δικούς σου στόχους στο δικό σου αντικείμενο!

VOICE FOR VIDEO SKILLSET
VOICE FOR VIDEO SKILLSET

Αν φτιάχνεις βίντεο ή αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις

ή αν απλώς θέλεις να φτιάξεις τη φωνή σου για σωστή παρουσίαση της δουλειάς σου

άφησε το e-mail σου κάτω και θα τα πούμε σύντομα!

Θέλεις να κάνεις LIVE online μαθήματα ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ με την Σωτηρία?

Δεν ήταν δυνατή η αποθήκευση της εγγραφής σας. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά
Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!